Träna tillsammans med husdjur

Under min livstid har min träningsrutin varit en berg-och-dalbana. Ibland lyckas jag komma in i en fantastisk träningsperiod där jag är disciplinerad, äter näringsrikt och känner mig oerhört stark både fysiskt och mentalt. Det är under sådana perioder jag verkligen upplever hur träningen lyfter mitt välmående till nya höjder.

Men tyvärr verkar dessa gyllene tider alltför kort ovh sällan. Nästan alltid efter cirka 3 till 4 veckor av konsekvent träning och hälsosamma vanor, brukar jag att falla tillbaka i gamla, mindre gynnsamma mönster.

Att märka denna återkommande cykel i mitt träningsliv har fått mig att inse att jag behöver göra något åt det. Det är inte tillräckligt att bara vilja förändra mina vanor, jag behöver en strukturerad strategi och stöd för att hålla mig på rätt spår över tiden. Det är här jag har tagit beslutet att söka hjälp från en personlig tränare.

Efter att ha letat runt och hört goda rekommendationer, valde jag att anlita en personlig tränare i Västerås. Jag känner att med deras expertis och individuella uppmärksamhet kommer jag få den vägledning och motivation jag behöver för att verkligen göra en varaktig förändring i mitt träningsliv. Att ha någon som förstår mina mål och utmaningar och som kan skräddarsy ett träningsprogram som passar mig är ovärderligt.

Så med förhoppningar om att bryta denna cykel av sporadiskt träningsbeteende och istället skapa en mer hållbar och hälsosam livsstil, tar jag modigt steget framåt med min personliga tränare vid min sida. Jag är spänd inför de förändringar som väntar och ser fram emot den resa vi ska göra tillsammans mot en starkare och mer energifylld version av mig själv.

Träna kul

Jag har insett att en av anledningarna till att min träningsrutin ofta är i korta drag är för att jag inte riktigt tycker att det är särskilt roligt rent ut sagt. För mig har träning ibland känts som en plikt snarare än något jag verkligen ser fram emot och kan njuta av. Och jag tror att det är just detta som behöver förändras för att jag ska kunna upprätthålla en långsiktig och hållbar träningsrutin.

Efter att ha funderat på olika sätt att göra träningen mer lockande och rolig, kom jag på tanken att integrera mina husdjur i min träningsrutin. Specifikt tänkte jag på min hund och hur hans energi och entusiasm skulle kunna bidra till att göra träningen mer givande och njutbar.

Att gå eller springa med min hund känns som ett fantastiskt sätt att kombinera mina träningsmål med hans behov av motion och utforskning. Han älskar att vara utomhus och när vi ger oss ut på en promenad eller löptur tillsammans, sprudlar han av liv och energi. Att se hans glädje och ivriga attityd smittar av sig på mig och gör hela upplevelsen mycket mer givande.

Dessutom har jag märkt att när jag tar med hans favorit hundleksaker, blir det en extra motivationsfaktor för både honom och mig. Hans ögon lyser upp och han springer runt som en virvelvind för att jaga efter bollen eller dragleksaken. Det är som om hans entusiasm smittar av sig på mig och ger mig den extra skjutsen jag behöver för att hålla tempot uppe.

Genom att inkludera min hund i min träningsrutin tror jag att jag inte bara kommer att få ut mer av träningen fysiskt, utan också att det kommer att göra hela upplevelsen mer glädjefylld och meningsfull. Att dela dessa stunder av motion och glädje med mitt husdjur är något jag ser fram emot att utforska mer och jag är övertygad om att det kommer att bli en viktig del av min nya, mer hållbara träningslivsstil.Publicerat

i

av

Etiketter: