El-utbildning

Eftersom vi haft en hel del problem i hemmet med vår el, allt ifrån strömavbrott, till solceller, CheckWatt och allt där emellan så har vi nu gjort en liten privat utbildning inom detta haha. För att vara förberedda på när nästa el-kris kommer har vi faktist pratat med en elektriker i Bromma och bett om en liten mini ”utbildning” inom området.

Strömavbrott

Vid strömavbrott kan vi av självklara själv inte göra så mycket, framförallt inte om det gått i hela stan eller bostadsområdet. Då har vi istället fått tips att istället vara förbereda på när det händer genom att ha nödvändiga verktyg nära till hands. Exempelvis är det bra att alltid ha en fulladdad ficklampa i närheten, samt även extra batterier som kanske kan behövas. Allt beror ju egentligen på hur länge problemet håller i sig.

Men vi har också fått en snabb genomgång av proppskåpet. Här har vi lärt oss och gått in lite mer på vad alla proppar faktist har för betydelse, hur man på bästa sätt återställer de och ser till att det återhämtar sig med bästa möjliga förutsättningar. Det har faktist varit både intressant och lärorikt.

Solceller

Elektrikern från Bromma gick även igenom en hel del fakta och viktig information om solceller och dess funktion. Eftersom man kan göra så mycket med solceller, allt ifrån att spara el till vintern till att sälja av elen till andra, och faktist själv tjäna pengar på det. Det är så svårt att hålla reda på, så att få en tydlig och bra genomgång inom detta gav oss verkligen perspektiv på alla möjligheter som denna investering har gett oss. Detta är något vi kommer att ta en närmre titt på och faktist börja både spara och sälja el.


Publicerat

i

av

Etiketter: